Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Τα μυστικά της Εδέμ νέα επεισόδια- Περιλήψεις

Δείτε τα νέα επεισόδια της σειράς του MEGA ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ mystika ths edem nea epeisodia



Έξι έφηβοι γνωρίζονται σε μια κατασκήνωση και μοιράζονται τα όνειρά τους. Η γνωριμία αυτή καθορίζει τις ζωές όλων τους. Σήμερα, 15 χρόνια μετά, στην παρέα των σημερινών τριαντάρηδων, έχουν αναπτυχθεί παθιασμένοι έρωτες, βαθιές φιλίες, αλλά και επαγγελματικές συνεργασίες. Τα όνειρά τους όμως, δεν επαληθεύτηκαν. Η διαφθορά της εξουσίας, η αναζήτηση της δύναμης και οι μεγάλες δοκιμασίες των μεταξύ τους σχέσεων τα σκόρπισαν σαν σκόνη στον άνεμο. Η νέα καθημερινή σειρά των δημιουργών της Βέρας στο Δεξί.
Επεισόδιο 579 (Έναρξη 4ης Σεζόν)Ο Ρούσσος μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Χρήστος προσπαθεί να εξηγήσει στη Νταίζη ότι ο λόγος που πήρε τα διαμάντια ήταν για να την προστατεύσει, αλλά εκείνη πιστεύει ότι την πρόδωσε. Η Μελίτα κατηγορεί τον Στέφανο και την Εριέττα για την κατάσταση του πατέρα της. Η Αμαλία την συμβουλεύει να μην προτρέχουν μέχρι να μάθουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε το έμφραγμα στον Πέτρο. Η Αγγέλα σοκάρεται με την εγκυμοσύνη της Μαρίλιας και κατηγορεί την Εύα για την εξαφάνισή της. Θεωρεί μεγάλο λάθος το σχέδιό της να ριχτεί στον Θάνο για να της αποδείξει ότι την κορόιδευε. Η Εριέττα ενημερώνει τον Λουκά ότι ένας άγνωστος άντρας έφευγε από τα γραφεία του Ρούσσου, όταν εκείνος έπαθε το έμφραγμα. Η Νόρα εξηγεί στον Λουκά ότι αυτός ο ίδιος άντρας τής μίλησε και στο μαιευτήριο. Η Μαρίλια μαζεύει τα πράγματά της από το σπίτι και ανακοινώνει στην Αγγέλα ότι θα κρατήσει το παιδί. Η Αντιγόνη είναι θορυβημένη από την ψυχολογική κατάσταση της Νταίζης, αλλά εκείνη αρνείται να της εξηγήσει τι έχει συμβεί. Η Μελίτα πεπεισμένη ότι η Εριέττα έχει σκοπό να εξοντώσει όλη την οικογένειά της, επισκέπτεται τον Παναγιώτη για να αλλάξει την κατάθεσή της σχετικά με το φόνο της Άννας Βεργή.
Επεισόδιο 580Η Μελίτα αναιρεί την αρχική της κατάθεση και έτσι ακυρώνει το άλλοθι που έδινε στον Στέφανο και στην Εριέττα. Ισχυρίζεται ότι κάλυπτε τον Στέφανο επειδή ήταν ερωτευμένη μαζί του και δηλώνει πρόθυμη να προβεί και σε έγγραφη κατάθεση. Η παρέα πληροφορείται για την εγκυμοσύνη της Μαρίλιας και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να πλησιάσει την μικρή, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και εκείνη πρέπει να πάρει μια απόφαση. Ο Στέφανος περιγράφει τον άγνωστο άντρα στην Αντιγόνη, αλλά εκείνη δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει. Η Εύα προσπαθεί να πείσει τη Μαρίλια να δει τα dvd που πιστοποιούν την αλήθεια, αλλά μαλώνουν άσχημα. Ο Παναγιώτης δεν πείθεται από την αλλαγή κατάθεσης της Μελίτας. Λέει, όμως, στον Λουκά ότι αν η κατάθεση γίνει ενυπόγραφη, τότε η Εριέττα θα συλληφθεί. Η Νταίζη ζητάει από τον Χρήστο να φύγει από το σπίτι. Η Μελίτα δηλώνει στην Εριέττα ότι από εδώ και πέρα θα σταθεί δίπλα στον πατέρα της και πως οι εχθροί του θα είναι και δικοί της εχθροί. Ο Ηλίας πιστοποιεί ότι ο άγνωστος άντρας ήταν αυτός που τον επισκεπτόταν στην κλινική και η παρέα αντιλαμβάνεται ότι κάποιος τους έχει κυκλώσει, χωρίς να ξέρουν ποιος είναι και τι θέλει. Η Νόρα επιστρέφει με το μωρό στο σπίτι, όπου η παρέα τής ετοιμάζει υποδοχή.
Επεισόδιο 581Η Νταίζη, μην αντέχοντας να κουβαλάει άλλο το μυστικό μόνη της, εκμυστηρεύεται στη Στέλλα την αλήθεια για τον Χρήστο και τα διαμάντια. Ο Ρούσσος εξηγεί στην Αμαλία ότι δεν ευθύνονται ο Στέφανος και η Εριέττα για το έμφραγμα που έπαθε. Η Μελίτα, αγνοώντας αυτήν την εξέλιξη, δίνει γραπτή κατάθεση και επισημοποιεί τη μαρτυρία της, βάζοντας έτσι την Εριέττα σε μεγάλες περιπέτειες. Η Αμαλία δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Μελίτα πήγε και κατέθεσε ψέματα και την προειδοποιεί να μην μιλήσει στον Πέτρο γι΄ αυτό που έκανε, διότι η κατάστασή του απαιτεί ηρεμία. Στα χέρια της Νταίζης φτάνει, με παράξενο τρόπο, ένα γράμμα από τον πατέρα της, τον Λύτρα. Σε αυτό ο Λύτρας την πληροφορεί ότι έχει εμπιστευτεί στον Πέτρο πολύτιμους λίθους για εκείνη, ως ένδειξη συγνώμης που την παράτησε. Ο Στέφανος πληροφορείται την κίνηση της Μελίτας και της μιλάει με εξευτελιστικό τρόπο, ενώ εκείνη του δηλώνει πως ό,τι κάνει το κάνει επειδή τον αγαπάει. Ο Ηλίας αναφέρει στη Δάφνη πως ο άγνωστος άντρας τον επισκέφθηκε στην Εδέμ και μάλιστα φύτεψαν μαζί και ένα δέντρο. Η Νταίζη επισκέπτεται τον Ρούσσο στο νοσοκομείο και του ζητάει την περιουσία που της άφησε ο πατέρας της.
Επεισόδιο 582Η Αμαλία πετάει κακήν κακώς τη Νταίζη έξω από το δωμάτιο του Ρούσσου, Εκείνη, όμως, της δηλώνει πως δεν θα ησυχάσει αν ο Πέτρος δεν της δώσει όσα της χρωστάει. Ο Στέφανος υποψιάζεται ότι αυτός που φρόντισε να φτάσει το γράμμα στα χέρια της Νταίζης είναι ο άγνωστος άντρας. Η μεγαλύτερή του έννοια, όμως, είναι να βρει τρόπο να ξεμπλέξει την Εριέττα από το φόνο της Άννας. Η Εύα, με τη βοήθεια του Λευτέρη, αναζητά παντού τη Μαρίλια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Λουκάς και η Νόρα προσπαθούν να περάσουν στιγμές ηρεμίας με την κορούλα τους, αλλά οι εξελίξεις δεν τους αφήνουν. Η Νταίζη λέει στον Χρήστο ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει την προδοσία του και του ζητάει να της φέρει πίσω τα διαμάντια και να εξαφανιστεί από τη ζωή της. Ο Πέτρος συνέρχεται και η Αμαλία τού εξηγεί ότι όλοι ψάχνουν έναν άγνωστο άντρα. Ο Πέτρος, όμως, της δηλώνει ότι εκείνο το βράδυ δεν τον επισκέφθηκε κανείς. Η Νόρα εξηγεί στη Νταίζη ότι το γράμμα του Λύτρα δεν την καλύπτει νομικά για να διεκδικήσει τους πολύτιμους λίθους από τον Πέτρο, και ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο ως αποδεικτικό στοιχείο. Η Μελίτα λέει στον Πέτρο ότι αναίρεσε το άλλοθι της Εριέττας και ο Πέτρος δείχνει σύμφωνος με την κίνησή της.
Επεισόδιο 583Ο Χρήστος επιστρέφει τα διαμάντια στη Νταίζη. Εκείνη αντιλαμβάνεται ότι είναι ψεύτικα. Τον κατηγορεί ότι την κοροϊδεύει και εκείνος συνειδητοποιεί ότι κάποιος του έκλεψε τα αυθεντικά. Η Εύα καταφέρνει να εντοπίσει τη Μαρίλια και την πείθει να κάνουν μια ήρεμη κουβέντα. Η Αμαλία δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Πέτρος συμφωνεί με την ψευδή κατάθεση της Μελίτας. Όμως, εκείνος της δηλώνει ότι θα τιμωρήσει όσους τον οδήγησαν στον κλονισμό της υγείας του. Η Εύα δηλώνει στη Μαρίλια πως αν αποφασίσει να κρατήσει το παιδί, θα την βοηθήσει να το μεγαλώσει. Οι κοπέλες, όμως, την συμβουλεύουν να μην πάρει βιαστικές αποφάσεις. Η Αντιγόνη βρίσκει κάποιο από τα ψεύτικα διαμάντια. Η Νταίζη αρνείται να της δώσει εξηγήσεις και έτσι αποφασίζει να ειδοποιήσει τον Στέφανο. Ο Λουκάς επισκέπτεται τον Πέτρο στο νοσοκομείο. Τον ρωτάει για τον άγνωστο άντρα. Εκείνος, όμως, αρνείται ότι τον είδε και κατηγορεί τον ίδιο για την κατάσταση της υγείας του, λέγοντάς του ότι θα τον κυνηγήσει μέχρις εσχάτων. Ο Χρήστος ομολογεί στον Στέφανο ότι αυτός είχε τα διαμάντια και του τα έκλεψαν. Ο Λουκάς προσπαθεί να συνετίσει τη Μελίτα, αλλά συνειδητοποιεί ότι έχει αλλάξει πολύ. Η Εριέττα καλείται από την ασφάλεια και ανακρίνεται.
Επεισόδιο 584Ο Παναγιώτης λέει στην Εριέττα ότι ο ίδιος πιστεύει στην αθωότητά της, αλλά για να απαλλαγεί από την κατηγορία του φόνου της Άννας, πρέπει να βρεθούν και στοιχεία που την τεκμηριώνουν. Ο Χρήστος, μάταια, προσπαθεί να πείσει τη Νταίζη πως ό,τι έκανε το έκανε για το καλό της. Εκείνη του ζητάει να της αποκαλύψει τους συνεργάτες του. Η Αγγέλα διαφωνεί με τη Μαρίλια που θέλει να κρατήσει το παιδί και της εξηγεί τις ευθύνες τού να μεγαλώνεις ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία. Ο Στέφανος είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μην μπει η Εριέττα στη φυλακή. Πιέζει την Αντιγόνη να του αποκαλύψει την αλήθεια, γιατί πιστεύει ότι εκείνη έδωσε εντολή στον Χρήστο να σκοτώσει την Άννα. Ο Πέτρος βγαίνει από το νοσοκομείο και η Αμαλία τον φιλοξενεί στο σπίτι της. Ο Λουκάς προειδοποιεί τη Νταίζη πως αν η αστυνομία ερευνήσει περισσότερο την υπόθεση των διαμαντιών και φτάσει στην αλήθεια, ο Χρήστος κινδυνεύει να μπλέξει άσχημα. Η Νταίζη, όμως, είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τον Χρήστο να πάει φυλακή, με κανέναν τρόπο. Στο μεταξύ, η Νόρα λαμβάνει ένα περίεργο πακέτο.
Επεισόδιο 585Ο Λουκάς αντιλαμβάνεται ότι ο άγνωστος άντρας έστειλε το πακέτο στη Νόρα. Δεν μπορούν, όμως, να καταλάβουν τι συμβολίζει αυτή η κίνηση. Η Αμαλία πιέζει τον Πέτρο να της αποκαλύψει ποιος ήταν ο άντρας που τον επισκέφθηκε στο γραφείο. Ο Πέτρος υποστηρίζει πως δεν τον επισκέφτηκε κανείς. Ο Λουκάς προσπαθεί να αναπτερώσει το ηθικό του Νικόλα, ο οποίος είναι ο μόνος που δεν κληρονόμησε τίποτα από τον Λύτρα, παρόλο που ήταν ο μόνος νόμιμος δικαιούχος. Η Νταίζη εξηγεί στον Χρήστο πως ίσως χρειαστεί να τον φυγαδεύσει για να αποφύγει τη σύλληψη. Εκείνος της λέει ότι αφού δεν είναι πια μαζί της, δεν τον νοιάζει να πάει στη φυλακή. Η Εριέττα αναζητά στην Αμερική τον πίνακα με την προσωπογραφία, αλλά τα ίχνη του έχουν χαθεί. Η Μαρίλια αποφασίζει να δει το dvd με τα πειστήρια της απιστίας του Θάνου και η αποκάλυψη της αλήθειας την κάνει πιο διαλλακτική με την Εύα. Επιμένει, όμως, να κρατήσει το παιδί. Η Μελίτα ζητάει από τον Νικόλα να συγκρατήσει τη Νταίζη και τις απαιτήσεις της, αλλά ο Νικόλας δεν δείχνει καμία κατανόηση.
Επεισόδιο 586Η Αντιγόνη αποκαλύπτει στον Στέφανο ότι είχε δει έναν πίνακα με τη μητέρα του Νικόλα. Ο Παναγιώτης προειδοποιεί τον Λουκά ότι η Εριέττα θα συλληφθεί σύντομα, καθώς ο εισαγγελέας απαίτησε ξαφνικά να ολοκληρωθεί η προανάκριση και να του παραδοθεί ο φάκελος για να ασκηθούν διώξεις. Ο Λουκάς υποψιάζεται ότι πίσω από αυτήν την απότομη βιασύνη του εισαγγελέα κρύβεται ο Ρούσσος. Η Αμαλία πιέζει τον Πέτρο να της δώσει απαντήσεις για τον άγνωστο άντρα. Η Εύα πείθει τελικά τη Μαρίλια να πάνε στη γυναικολόγο για να σιγουρευτούν ότι όλα πάνε καλά με την εγκυμοσύνη της. Η Αμαλία μαθαίνει από τον Λουκά πως ο Πέτρος υποκινεί τη σύλληψη της Εριέττας και αποφασίζει να τον διώξει από το σπίτι. Η Εριέττα δεν αναγνωρίζει στο πρόσωπο της μάνας του Νικόλα τη γυναίκα της προσωπογραφίας. Η Νταίζη ξεκαθαρίζει στον Πέτρο ότι θα διεκδικήσει αυτά που της χρωστάει με κάθε τρόπο, όμως, εκείνος της εξηγεί ότι δεν έχει αποδείξεις γι' αυτά που ισχυρίζεται. Ο πίνακας με την προσωπογραφία της γυναίκας φτάνει στα χέρια του Λουκά.
Επεισόδιο 587Η Μαρίλια εξετάζεται από γυναικολόγο και μαθαίνει ότι η εγκυμοσύνη της δεν είναι φυσιολογική. Νομίζει, όμως, ότι πρόκειται για συνωμοσία ανάμεσα στη γυναικολόγο και στην Εύα, για να την πείσουν να κάνει έκτρωση. Ο Λουκάς δείχνει τον πίνακα στην Αμαλία, αλλά εκείνη δεν αναγνωρίζει τη γυναίκα. Η Νταίζη προειδοποιεί τον Στέφανο να μην μπλέξουν τον Χρήστο στην υπόθεση των διαμαντιών και του φόνου της Άννας. Αλλιώς, απειλεί ότι θα καταθέσει επισήμως όλη την αλήθεια και θα μπλέξουν όλοι. Ο Πέτρος βλέπει τη γυναίκα που απεικονίζεται στον πίνακα και ενημερώνει άμεσα την Αντιγόνη να αρνηθεί ότι την γνωρίζει. Η Εύα ζητάει τη βοήθεια του Νικόλα, για να κάνει η Μαρίλια νέες εξετάσεις και να πειστεί να προχωρήσει με την επέμβαση. Η Αντιγόνη αναγνωρίζει στον πίνακα τη μητέρα του Λουκά και της Εριέττας, αλλά δεν τους το αποκαλύπτει. Στα χέρια του Λουκά φτάνει το συμφωνητικό που είχαν υπογράψει ο Λύτρας με τον Ρούσσο για την κληρονομιά της Νταίζης. Στο συμφωνητικό, όμως, υπάρχει ένας ηλικιακός όρος ο οποίος βάζει και τον Νικόλα μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης. Η Νταίζη προτείνει στον Χρήστο να φύγει από τη χώρα.
Επεισόδιο 588Ο Λουκάς προβληματίζεται αν πρέπει να αποκαλύψει στον αστυνόμο την ανάμειξη του Χρήστου στην υπόθεση των διαμαντιών, διότι έτσι θα μπλεχτούν και οι άλλοι. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί και να αφήσει την Εριέττα αβοήθητη να πάει στη φυλακή. Η Νόρα τού προτείνει να ενημερωθούν πρώτα για όσα περιέχονται στο κατηγορητήριο και μετά να προβούν σε κινήσεις. Η Αμαλία επισκέπτεται τη Μελίτα και τον Πέτρο και έρχεται σε ανοιχτή σύγκρουση μαζί τους για το θέμα της Εριέττας. Ο Λευτέρης νιώθει παραμελημένος από την Εύα. Οι δυο τους καυγαδίζουν και εκείνος της λέει ότι, όπως έχουν γίνει τα πράγματα, είναι καλύτερο να χωρίσουν. Η Μαρίλια βεβαιώνεται για τα προβλήματα της εγκυμοσύνης της και καταλαβαίνει ότι όσα της έλεγε η Εύα ήταν αλήθεια. Έτσι, ζητάει από τον Νικόλα να γυρίσουν μαζί στο σπίτι, διότι ντρέπεται να δει την Εύα, ύστερα από όσα της είπε. Ο Νικόλας μαθαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δικαιούται και ο ίδιος μερίδιο από την περιουσία που άφησε ο Λύτρας στη Νταίζη. Η Εύα συνοδεύει τη Μαρίλια στο νοσοκομείο για την επέμβαση. Ο Παναγιώτης επισκέπτεται τη Νταίζη και ζητάει να του πει πού βρίσκεται ο Χρήστος.
Επεισόδιο 589Η Εριέττα οδηγείται στο κελί και ο Λουκάς με τη Νόρα προσπαθούν να την εμψυχώσουν, εξηγώντας της ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την απαλλάξουν από τις κατηγορίες. Η Μελίτα ανησυχεί μήπως η Αμαλία πραγματοποιήσει την απειλή της να καταθέσει υπέρ της Εριέττας. Ο Πέτρος την συμβουλεύει να μην ανακαλέσει την κατάθεσή της, διότι θα φανεί αναξιόπιστη μάρτυρας. Η Αμαλία ανακοινώνει στον Λουκά και στη Νόρα πως η ίδια θα καταθέσει ενόρκως ότι η Μελίτα λέει ψέματα, καθώς το μυαλό της είναι ταραγμένο και δεν ξέρει πια τι κάνει. Η Νταίζη ζητάει από τη Στέλλα να ενημερώσει τον Χρήστο ότι τον ψάχνει ο αστυνόμος. Η Μαρίλια μπαίνει στο νοσοκομείο για την επέμβαση και η Εύα είναι διαρκώς δίπλα της. Ο Λουκάς ενημερώνει τη Νταίζη για το συμφωνητικό της κληρονομιάς και ότι θα αναγκαστεί να την μοιραστεί με τον Νικόλα. Η Νταίζη παρουσιάζει το συμφωνητικό στον Ρούσσο και του ζητάει να φροντίσει να της παραδοθούν άμεσα τα πενήντα διαμάντια.
Επεισόδιο 590Η Αμαλία κατηγορεί τον Πέτρο ότι καταχράστηκε την κληρονομιά της Νταίζης και τον προειδοποιεί ότι δεν θα του επιτρέψει να αγγίξει την περιουσία της για να καλύψει τα σπασμένα. Ο Λευτέρης προσπαθεί να προσεγγίσει την Εύα και να συζητήσει μαζί της, αλλά εκείνη αρνείται. Η Νταίζη επισκέπτεται τον Νικόλα και του προτείνει να συμμαχήσουν εναντίον του Ρούσσου, προκειμένου να διεκδικήσουν την κληρονομιά. Μετά, θα αποφασίσουν πώς θα την χωρίσουν. Η Νόρα ανησυχεί για το επαγγελματικό μέλλον του Λουκά και νιώθει άσχημα που η Στέλλα ασχολείται όλη μέρα με τη Ρεγγίνα. Η επέμβαση της Μαρίλιας ολοκληρώνεται με επιτυχία. Η Αμαλία προσπαθεί να συνεφέρει τη Μελίτα, αλλά συνειδητοποιεί ότι είναι τόσο τυφλωμένη από ζήλεια και μίσος προς την Εριέττα, που είναι μάταιο να συζητάει πια μαζί της. Ο Νικόλας και η Νταίζη ξεκαθαρίζουν στον Ρούσσο ότι θα κινηθούν δικαστικά και θα πάρουν όσα τους χρωστάει. Ο Χρήστος βγάζει πλαστά χαρτιά για να φύγει από τη χώρα, δίχως να γνωρίζει ότι η αστυνομία τον παρακολουθεί.
Επεισόδιο 591Η Νταίζη και ο Νικόλας συμφωνούν να μοιράσουν την κληρονομιά στη μέση. Ο Λουκάς αναλαμβάνει την υπόθεση, με τον όρο ότι θα πληρωθεί για τις υπηρεσίες του. Ο Πέτρος ζητάει από την Αντιγόνη να τον βοηθήσει με την αποπληρωμή της κληρονομιάς, καθώς μαζί την καταχράστηκαν και την επένδυσαν σε άλλες δουλειές. Εκείνη, όμως, αρνείται να τον βοηθήσει. Ο Ρούσσος αντιλαμβάνεται, για πρώτη φορά, ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες από το πειθαρχικό του δικηγορικού συλλόγου. Η Μελίτα προτείνει στον Στέφανο να γυρίσει κοντά της και, για αντάλλαγμα, θα αλλάξει την κατάθεσή της. Η Νταίζη αποχαιρετάει τον Χρήστο και τον προτρέπει να φύγει άμεσα από τη χώρα. Η Εριέττα μεταφέρεται στον ανακριτή για την απολογία της. Ο Στέφανος είναι εκεί για να την εμψυχώσει. Ο Πέτρος προτείνει στον Νικόλα να του δώσει τη μισή κληρονομιά και να αφήσει τη Νταίζη να ζητήσει την άλλη μισή από την Αντιγόνη. Ο Νικόλας, όμως, υπερασπίζεται τη Νταίζη και αρνείται. Η Μαρίλια επιστρέφει στο σπίτι και η Εύα αποφασίζει να πάει να μιλήσει στον Λευτέρη. Όμως και πάλι, δεν καταφέρνουν να βρουν σημείο επαφής. Η Αμαλία μπλοκάρει τους κοινούς της τραπεζικούς λογαριασμούς με τον Πέτρο.
Επεισόδιο 592Η Νταίζη μαθαίνει πως η Αντιγόνη όχι μόνο ήξερε για την κληρονομιά, αλλά την καταχράστηκε μαζί με τον Ρούσσο και δεν σκόπευε να της την αναφέρει ποτέ. Γίνεται έξαλλη και της δηλώνει ότι, από εδώ και πέρα, θα της κάνει τη ζωή κόλαση. Η Δάφνη εξηγεί στον Λευτέρη πως η Εύα έχει κάνει πολλά λάθη, αλλά, τώρα, προτεραιότητά της είναι να φανεί σωστή μητέρα. Οπότε, αν την αγαπάει πρέπει να την κατανοήσει και να βρει τρόπο να την πλησιάσει. Η Νταίζη απειλεί τον Ρούσσο ότι θα βγάλει την υπόθεση στη δημοσιότητα. Γι' αυτό, καλά θα κάνει να της επιστρέψει άμεσα την κληρονομιά της. Η Αντιγόνη υποστηρίζει ότι τα λεφτά της κληρονομιάς, που άφησε ο Λύτρας για τη Νταίζη, ήταν δικά της. Όμως, ο Στέφανος δεν την πιστεύει πια. Στο μεταξύ, ο άγνωστος άντρας δημοσιοποιεί την υπόθεση στέλνοντας το συμφωνητικό στις εφημερίδες.
Επεισόδιο 593Ο Πέτρος ενημερώνει τους δημοσιογράφους ότι οι δικαιούχοι θα παραλάβουν την κληρονομιά στο ακέραιο. Όμως, η Νταίζη και ο Νικόλας τον διαψεύδουν και δηλώνουν πως ο Ρούσσος δεν είχε καμία πρόθεση να τους την δώσει, αν δεν του είχαν στείλει οι ίδιοι το εξώδικο. Η Μελίτα περιμένει μια απάντηση από τον Στέφανο. Εκείνος της εξηγεί πως η αναίρεση της κατάθεσής της τους είναι πια άχρηστη και καλά θα κάνει να τον αφήσει ήσυχο. Ο Πέτρος προσπαθεί να εμποδίσει την Αμαλία από το να καταθέσει ενόρκως και να βγάλει τη Μελίτα ψευδομάρτυρα. Η Αμαλία, όμως, είναι ανένδοτη. Ο Νικόλας, η Νταίζη και ο Στέφανος συζητάνε μεταξύ τους, για πρώτη φορά, σαν αδέλφια. Η Αμαλία καταθέτει εναντίον της Μελίτας και κατόπιν εξομολογείται στον Λουκά ότι η κόρη της χρειάζεται ιατρική βοήθεια. Ο Λευτέρης πλησιάζει την Εύα και της ζητάει να τα ξαναβρούν. Εκείνη, όμως, του εξηγεί ότι δεν έχει χώρο για άλλες ψυχικές εντάσεις στη ζωή της.
Επεισόδιο 594Η Μελίτα στέλνει ένα γράμμα στην Εριέττα και της ζητάει να αφήσει τον Στέφανο, μιας και αυτή θα περάσει όλη της τη ζωή στη φυλακή. Ο Στέφανος εξηγεί στον Λουκά και στη Νόρα ότι η Μελίτα έχει πάθει εμμονή με την Εριέττα και καλό θα ήταν να προειδοποιήσουν την Αμαλία για την κατάσταση. Η Αμαλία, έχοντας εντοπίσει το μίσος της κόρης της για την Εριέττα, προσπαθεί να την πείσει να επισκεφθεί έναν ψυχολόγο. Ο Πέτρος, μετά τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες, πιέζει για μια ακόμη φορά τον Νικόλα να αρκεστεί στη μισή κληρονομιά και να αφήσει τη Νταίζη να πάρει τα υπόλοιπα από την Αντιγόνη, όμως ο Νικόλας αρνείται. Η Δάφνη συμβουλεύει την Εύα να σκεφτεί καλά πριν προχωρήσει σε οριστικό χωρισμό με τον Λευτέρη. Η Μαρίλια ενημερώνεται για το χωρισμό της Εύας και αποφασίζει να επέμβει. Ο Λουκάς ενημερώνει την Αμαλία για το γράμμα της Μελίτας προς την Εριέττα και η Αμαλία βεβαιώνεται ότι η Μελίτα έχει κλονιστεί ψυχικά. Την ώρα που η Νταίζη αναλογίζεται πως θα περάσει η ζωή μακριά από τον Χρήστο, εκείνος συλλαμβάνεται.
Επεισόδιο 595Ο Πέτρος προσπαθεί να πείσει την Αντιγόνη να μοιραστούν τα χρωστούμενα της κληρονομιάς και να κλείσουν την υπόθεση, αλλά εκείνη για μια ακόμη φορά αρνείται. Η Αμαλία δείχνει στον Πέτρο το γράμμα της Μελίτας προς την Εριέττα και του ζητάει να βάλει πρώτη προτεραιότητα την ψυχική υγεία της κόρης τους. Τον προειδοποιεί πως αν συμβεί κάτι κακό στη Μελίτα, θα τον θεωρήσει υπεύθυνο. Η Αστυνομία συλλαμβάνει και τη Νταίζη και ο Παναγιώτης αποφασίζει να στήσει ένα παιχνίδι προκειμένου να ανακαλύψει ποιός κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της Άννας Βεργή. Ο Στέφανος προσπαθεί να εμψυχώσει την Εριέττα, θεωρώντας πως η σύλληψη της Νταίζης δεν είναι τυχαία και πως σύντομα θα αποδειχτεί η αθωότητά της. Η Μελίτα επισκέπτεται τη Νόρα και την κατηγορεί ότι πάνε να την βγάλουν τρελή και η Νόρα συνειδητοποιεί ότι η ψυχική κατάσταση της Μελίτας είναι πολύ χειρότερη απ' ότι φαντάζονταν. Η Μαρίλια κανονίζει ραντεβού ανάμεσα στην Εύα και στον Λευτέρη εν αγνοία τους. Ο Χρήστος πέφτει στην παγίδα του Παναγιώτη και ομολογεί τα πάντα για το φόνο της Άννας Βεργή, πιστεύοντας ότι καλύπτει τη Νταίζη.
Επεισόδιο 596Η Νταίζη ομολογεί και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για το φόνο της Άννας Βεργή, υποστηρίζοντας ότι ο Χρήστος λέει ψέματα γιατί την αγαπάει. Η κίνηση της Μαρίλιας αποδίδει καρπούς, καθώς η Εύα και ο Λευτέρης τα ξαναβρίσκουν. Ο Παναγιώτης, έχοντας δύο ομολογίες στα χέρια του για το φόνο της Βεργή, διατάζει να συλληφθεί και η Αντιγόνη. Η Αντιγόνη ομολογεί ότι ήταν μπροστά στο φόνο και υποστηρίζει ότι όντως ήταν ένα ατύχημα, καλύπτοντας όμως τη Νταίζη, που την αφήνει εκτός ιστορίας. Ο Πέτρος παρακαλεί τον Στέφανο να βοηθήσει τη Μελίτα και θα έχει ότι θελήσει για αντάλλαγμα. Ο Παναγιώτης επισκέπτεται τη Νόρα και τον Λουκά και αφού τους εξηγεί πως έστησε τη μπλόφα και ανακάλυψε ότι ο Χρήστος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της Βεργή, τους βεβαιώνει ότι η Εριέττα θα αφεθεί ελεύθερη. Η Νταίζη δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο Χρήστος θα μπει φυλακή και ζητάει από τον Λουκά να αναλάβει την υπεράσπισή του και να φροντίσει να πέσει στα μαλακά. Η Μελίτα πληροφορείται για την αποφυλάκιση της Εριέττας και δηλώνει στην Αμαλία ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μην χάσει τον Στέφανο. Την ίδια ώρα, η Εριέττα, πανευτυχής με τα νέα για την αποφυλάκισή της, κάνει όνειρα με τον Στέφανο για το μέλλον τους. Η Εύα έχει μια απροσδόκητη συνάντηση.
Επεισόδιο 597Ο Θάνος εμφανίζεται μπροστά στην Εύα και της ζητάει να μιλήσουν. Εκείνη τον προειδοποιεί ότι αν μπλέξει πάλι με τη Μαρίλια, θα έχει να κάνει μαζί της, όμως εκείνος δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πια για τη Μαρίλια, αλλά για την ίδια. Ο Στέφανος ζητάει από τη Μελίτα να σταματήσει να εχθρεύεται την Εριέττα και να μην την ενοχλήσει άλλο τώρα που θα βγει από τη φυλακή, όμως η Μελίτα, τυφλή από μίσος, δεν δείχνει να καταλαβαίνει τίποτα από όσα της λέει. Η Αμαλία προτείνει στον Πέτρο να πάνε σε έναν ψυχολόγο για να τους συμβουλεύσει πως να φερθούν στη Μελίτα. Η Νταίζη αφήνεται ελεύθερη και βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά της Στέλλας, καθώς αδυνατεί να αντέξει τη φυλάκιση του Χρήστου. Η Εύα ζητάει τη νομική συμβουλή του Λουκά και της Νόρας για την επανεμφάνιση του Θάνου, όμως ο Λουκάς τής εξηγεί πως από τη στιγμή που δεν της έκανε κάτι, δεν μπορούν νομικά να τον κρατήσουν μακριά της. Η Νταίζη εξομολογείται στον Στέφανο ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βγάλει τον Χρήστο από τη φυλακή και ο Στέφανος την συμβουλεύει να μην βιαστεί να κάνει καμία τρέλα. Η Εριέττα αποφυλακίζεται, ο Στέφανος την υποδέχεται και η Μελίτα παρακολουθεί από μακριά τη σκηνή. Η Νταίζη ζητάει από την Αντιγόνη να πάρει το ατύχημα πάνω της και παράλληλα σχεδιάζει την απόδραση του Χρήστου.
Επεισόδιο 598Η Εριέττα μαζί με τον Στέφανο και την παρέα γιορτάζει την αποφυλάκισή της. Η Εύα αντιλαμβάνεται ότι ο Θάνος την παρακολουθεί και δέχεται να του μιλήσει. Ο Θάνος τής εξηγεί ότι είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της, ότι χώρισε και δεν αντέχει άλλο μακριά της. Η Δάφνη συνειδητοποιεί ότι ο Ηλίας έχει εξαφανιστεί, ενώ ο Νικόλας δεν μπορεί να τον βρει πουθενά. Ο Στέφανος δηλώνει στην Εριέττα ότι θα κλείσει μια τελευταία δουλειά και από εκεί και πέρα είναι διαθέσιμος να σχεδιάσουν μαζί την κοινή ζωή τους. Ο Λευτέρης, απορώντας με το θράσος του Θάνου, ζητάει από την Εύα να τον αφήσει να πάει να τον "προειδοποιήσει" να κρατηθεί μακριά της, όμως η Εύα δεν πείθεται πως η βία είναι η σωστή λύση. Ο Πέτρος καλεί τον Λουκά και του ανακοινώνει πως είναι πρόθυμος να πληρώσει ολόκληρο το ποσό της κληρονομιάς, σε χρήμα όμως, όχι σε διαμάντια. Παράλληλα, ζητάει από τον Λουκά να δείξουν κατανόηση με το θέμα της Μελίτας. Ο Ηλίας επιστρέφει, χωρίς να έχει καμία συνείδηση ότι έλειπε όλη νύχτα. Η Μελίτα, έχοντας χάσει κάθε λογική, επισκέπτεται την Εριέττα με σκοπό να την εξοντώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου