Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ANT1 TV ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ANT1 TV ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ SOULEIMAN EPEISODIA ANT1 TV
Η σειρά "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση της Τουρκίας τον Ιανουάριο του 2011 και κέρδισε αμέσως το τηλεοπτικό κοινό της γειτονικής χώρας. Ταυτόχρονα, αναδείχτηκε ως μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές, καθώς απέσπασε σπουδαίες διακρίσεις, όπως: 4 Βραβεία " Antalya Television", τα αντίστοιχα .............


δηλαδή Emmy Awards, συμπεριλαμβανομένου και του "Best Drama 2011". Η Meral Okay, η σεναριογράφος της σειράς, ήταν από τις διασημότερες και πιο καταξιωμένες στην Τουρκία. Στον ρόλο του Σουλεϊμάν, ο αγαπητός και ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, Halit Ergenc (Ονούρ, "1001 Νύχτες") και στον ρόλο της Αλεξάνδρας (La Rossa / Hurrem) η ταλαντούχα Meryem Uzerli.

Η σειρά εστιάζει στον 16ο αιώνα και περιγράφει τη δυνατή ερωτική ιστορία της Ορθόδοξης Αλεξάνδρας (La Rossa / Hurrem) που συλλαμβάνεται από τους Τούρκους κατακτητές και καταλήγει στο χαρέμι του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή.

Σε ηλικία 26 ετών, ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν ξεκίνησε για να χτίσει μια πανίσχυρη αυτοκρατορία. Ανέβηκε στον θρόνο το 1520, άφησε πίσω τη σύζυγό του Μαχιντεβράν και τον γιος τους Μουσταφά και μαζί με έναν καλό του φίλο πήρε τον δρόμο για το παλάτι Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη.

Στη διαδρομή, ένα οθωμανικό πλοίο διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα, φέρνοντας σκλάβες ως δώρα για το παλάτι. Σε αυτό το πλοίο βρίσκεται και η Αλεξάνδρα La Rossa. Η νεαρή κοπέλα έχει απαχθεί από την οικογένειά της και πωλείται ως σκλάβα στο παλάτι. Η κοπέλα γοήτευσε με την πρώτη ματιά τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν κι εκείνος δεν δίστασε να της προσφέρει… τα πάντα! Όμως το πάθος του αυτό, φέρνει μαζί αιματοχυσία και πρωτοφανείς ίντριγκες στην αυλή του. Πώς θα διαχειριστεί τον αθεράπευτο έρωτα του Σουλεϊμάν η σύζυγός του και Βασίλισσα, Μαχιντεβράν; Τι ρόλο θα παίξει η σχέση του Μεγάλου Βεζίρη και της αδελφής του Σουλεϊμάν; Η ένταση μεταξύ της Χριστιανικής Ευρώπης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πώς θα επηρεάσει τις ζωές των πρωταγωνιστών και την εξέλιξη της ιστορίας;

Εντυπωσιακές πολεμικές σκηνές, φανταχτερά κοστούμια, μαγευτική σκηνοθεσία, ξεχωριστή πλοκή, έρχονται με την υπερπαραγωγή "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής". Σε μια συναρπαστική ιστορία με έντονες διαμάχες για εξουσία, δυνατές συγκρούσεις, παθιασμένους έρωτες, ίντριγκες, αλλά και παιχνίδια συνομωσίας, δίνουμε ραντεβού στον ΑΝΤ1 για την πιο μεγαλοπρεπή σειρά που είδαμε ποτέ στην τηλεόραση!
Επεισόδια: 11-12 Η εκστρατεία για το Βελιγράδι βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι άνθρωποι του Παλατιού Τοπ Καπί προσεύχονται για τον στρατό τους. Ο Σουλεϊμάν βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιτύχει την πρώτη του νίκη. Σχεδιάζει επίσης, να επεκτείνει τον πόλεμο και στη Δυτική Ευρώπη. Ο Σουλεϊμάν επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη. Η νίκη του Οθωμανικού στρατού και η επιστροφή του Σουλτάνου γιορτάζονται σε ολόκληρη την Πόλη. Η Χουρρέμ βρίσκει την ευκαιρία να δει τον Σουλεϊμάν κι εκείνος επίσης, δεν βλέπει την ώρα να τη συναντήσει. Η Μαχιντεβράν, που ζηλεύει φρικτά τη Χουρρέμ, σκέφτεται ένα κακόβουλο σχέδιο για να την ξεφορτωθεί. Η νύχτα που πέρασε η Χουρρέμ με τον Σουλεϊμάν έχει άδοξο τέλος, καθώς η Χουρρέμ δηλητηριάζεται και κινδυνεύει η ζωή της. Ο Σουλεϊμάν τελικά τη σώζει προσφέροντάς της τις πρώτες βοήθειες και καλεί αμέσως τον Ιμπραήμ. Όμως, ο Ιμπραήμ βρίσκεται σε μια μυστική συνάντηση. Οι γιατροί του παλατιού αναλαμβάνουν τη Χουρρέμ. Καθώς η υγεία της βελτιώνεται, οι γιατροί ανακοινώνουν στον Σουλεϊμάν ότι θα επιζήσει. Ο Ιμπραήμ αναλαμβάνει να βρει τους δράστες. Η Γκιουλσάχ, η σκλάβα που έριξε το δηλητήριο στο φαγητό της Χουρρέμ, προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη που άφησε πίσω της, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από την προσοχή του Ιμπραήμ. Όταν ο Ιμπραήμ μαθαίνει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας της Χουρρέμ, συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα δίλημμα: δεν μπορεί ν’ αποφασίσει αν θα πρέπει να πει ή όχι στον Σουλεϊμάν ότι η Μαχιντεβράν βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας. .. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου